Ingen e-faktura tvang i 2018?

I gårsdagens utgave av Finansavisen kunne vi lese at regjeringen ser ut til å utsette beslutningen om obligatorisk e-faktura. Administrerende direktør i Visma Software, Erlend Sogn, uttrykker både overraskelse og skuffelse over dette. Sogn, og Visma Software, har de siste årene jobbet aktivt for å få innført obligatorisk e-faktura. Ifølge ham er infrastrukturen for lengst på plass, og næringslivet kan spare tusenvis av årsverk ved å fjerne manuell fakturering.

Bare i Norge sendes det mellom 500-600 millioner fakturaer årlig, noe som tilsvarer 15 000 fakturaer hver dag. De fleste av disse sendes fremdeles via mail eller post. Av alle bedriftene i Norge er det kun 72 000, eller 13 prosent, som er i stand til å motta e-faktura. Estimater fra Visma tilsier at næringslivet kan spare hele 27 milliarder kroner årlig ved å innføre elektronisk fakturering. Det meste av besparelsen kommer i form av frigjort arbeidskraft.

Erlend Sogn mener det ikke er noen grunn til å vente lenger med innføring av obligatorisk e-faktura. I følge ham vil alt som kan digitaliseres, bli digitalisert. Han oppfordrer regjeringen til å sette handling foran ord og vise at de faktisk er en næringsvennlig regjering.

Ønsker du å vite mer om elektronisk fakturering og hvordan du kan spare interne ressurser? Da kan du enten lese mer på vår hjemmeside eller ta kontakt med oss for en uforpliktende prat på telefon 4000 1850 eller abacus@abacus-it.no