Jobb smartere med reiser og utlegg

Bli kvitt elefanten i rommet; jobb smart med reiser og utlegg!

Norske arbeidstakere fører hvert år over 16.millioner reiseregninger og utlegg. Visma sin undersøkelse, Digital Index, viser at 2 av 3 norske bedrifter fremdeles fører reiseregninger og utlegg på papir. Dette krever mye tid av både lønnsansvarlige og arbeidstakere. Vi møter stadig bedrifter som ikke benytter de digitale mulighetene som finnes. Og som dermed blir sittende å gjøre oppgaver man hadde vært tjent med å automatisere. Vi kaller slike unødvendige prosesser for «elefanter i rommet».

Ved å redusere manuelle prosesser, sparer bedriften tid og penger.

Ved å benytte en skyløsning, opplever vi at bedriftene reduserer både tid og penger brukt på reise- og utleggsrefusjon. Visma.net Expense er et slikt skybasert system. Vi ser at de aller fleste som tar i bruk Visma.net Expense, blir veldig fornøyd med løsningen. Det letter jobben for lønnsansvarlige, og arbeidstakerne får en helt ny hverdag. Hos dem er tidsgevinsten stor, både når det gjelder reiser og utlegg.

Ta bilde av kvitteringen med mobilen

Med Visma.net Expense kan man benytte apper på mobilen og dermed fylle inn reiser og utlegg når og hvor som helst. Ta enkelt bilde av kvitteringen med mobilen, og last den opp i reiseregningen. Gjennom innebygget funksjonalitet sørges det for at utleggene registreres korrekt, og at lover og regler overholdes. Papirløst, lettvint og tidsbesparende for de ansatte i din bedrift. I tillegg sendes alle data direkte inn i lønnssystemet, og videre til økonomisystemet. MVA på utlegg blir selvsagt håndtert automatisk. Lederne  får automatisk utlegg til godkjenning på mobil eller nett, og kan dermed kjapt og enkelt godkjenne det som kommer inn.

Finn ut hvilken løsning som er best for din bedrift

Som nevnt, møter vi mange bedrifter som ikke har kommet i gang med digitale løsninger for føring av reiser og utlegg. Dersom du vurderer å gå i gang med elektroniske reiseregninger, anbefaler vi at du gjør et lite overslag over hvor mye reiser og utlegg som føres i bedriften. Og tenk gjerne over hvor mye tid det benyttes på føring og skanning, i tillegg til jobben med å spare på kvitteringer. Vi anbefaler også at du sjekker hvilke løsninger som finnes, og hvilket system som best passer din bedrift. Sørg for at systemet dekker både føring og godkjenning av reiser og utlegg via mobil. I tillegg er muligheten for å kunne ta bilde av kvitteringen et viktig moment, slik at alt foregår papirløst. Om ønskelig hjelper vi deg gjerne i denne fasen og ser på dine muligheter til å bli kvitt noen elefanter! 

Du kan lese mer om Visma.net Expense her

Vurderer du å flytte dine IT-løsninger ut i skyen? Vi tilbyr gratis workshop for å se på dine muligheter. For å lese mer, eller booke workshop, trykk her