Vi sikrer din Office 365-løsning

Vi sikrer din Office 365-løsning!

Office 365 er et arbeidsverktøy som gjør det enkelt å jobbe sammen i bedriften. Millioner av mennesker benytter disse løsningene hver eneste dag. De innebygde funksjonene i Office 365 inneholder et imponerende sett med teknologier for å berge tapte data, men som fullverdig backup kommer disse funksjonene sørgelig til kort. Som bedrift har man ingen fullgod beskyttelse før man har en dedikert backup-løsning. Til syvende og sist er det bedriften selv, og ikke Microsoft, som er ansvarlig for bedriftens data.

Det er flere ulike tiltak bedrifter bør igangsette for å forbedre IT-sikkerheten. Det anbefales at man starter med det grunnleggende. Sørg for at bedriften har gode sikkerhetsprogrammer som antivirus, og at disse oppdateres fortløpende. Husk også at sikkerhetskopier er ofte den raskeste og noen ganger den eneste, måten å komme seg ut av en eller katastrofal situasjon. Oppdaterte sikkerhetskopier bør være et minimumskrav.

Få på plass grunnleggende sikkerhet

Det er beregnet at 80-85 prosent av alle internett-angrep skjer via e-post. Dermed er det første steget for å sikre bedriften å få på plass et antivirusprogram. Antivirusprogrammer hjelper deg å bekjempe all form for skadelige programvarer. Programvaren både forhindrer og kurer, som betyr at den hjelper deg med å unngå installasjon av nye og skadelige programvarer. I tillegg skal den fjerne skadelig programvare som allerede finnes i enheten din. Det gjøres ved å skanne enheten din ved bruk av signatur og heuristisk filgjenkjenning metoder, og ved å tilby forskjellige beskyttelsesfunksjoner som for eksempel anti nettfisking, passordbehandlere og web rådgivere.

Om uhellet er ute

Dessverre opplever bedrifter verden over daglig tap av data, selv om de har antivirusprogrammer på plass. Ofte skyldes det utilsiktede hendelser, andre ganger er det ondsinnet skadevare som ødelegger filer, eller sender løsepengekrav. Veien inn til bedriftens IT-løsninger går ofte via ansatte, eksempelvis gjennom klikk på en lenke i en e-post eller nedlasting av programvare. Da er det viktig at bedrifter har en strategi for backup, hvor man stiller seg selv spørsmålet om hvor mye datatap man kan tåle. Det er også viktig at man tenker på hvor lenge man bør oppbevare data. Office 365 inneholder, som nevnt, et sett med teknologier for å redde tapte data, men det gir lang i fra bedriften fullgod backup. Hovedproblemet er at du ikke kan gå langt nok tilbake i tid. Derfor er det viktig at bedrifter sørger for å ha gode backup-løsninger, tilfelle uhellet skulle være ute.

Sikkerhetspakke fra Abacus

Med vår sikkerhetspakke sørger vi for at din bedrift har grunnleggende IT-sikkerhet på plass. Den inneholder både e-post filter, antivirus og backup. Det vil si at du kan føle deg trygg på at du har god beskyttelse både mot spam, virusangrep, og feilaktig sletting. Og at du, dersom noe likevel skulle skje, har backup av bedriftens data slik at de ikke er tapt. Pakken koster nå kun kr. 99,- per bruker per måned.

Kontakt oss for en prat rundt sikkerhet!

Stian Hystad

Dersom du ønsker et prat rundt sikkerhet, eller vil vite mer om hva pakken inneholder, må du gjerne kontakte en av våre rådgivere. Du kan sende en mail til Stian på stian@abacus-it.no

Tony Bardalen

Eller du kan kontakte Tony, på tony@abacus-it.no