Vipps og Visma inngår partneskap

I E24 kunne man forrige uke lese at Vipps og Visma inngår partnerskap. Visma sender ut 40 millioner faktura til norske privat personer hvert år. Fremover vil brukere av Vismas økonomisystemer kunne velge at privatpersoner kan betale faktura via Vipps. Visma direktør Eilert G. Hanoa sier de gleder seg å kunne tilby kundene mulighet til å betale på en enklere og smartere måte.

Vipps i vinden som aldri før

Nylig la Mobile Pay ned i Norge og Vipps signerte avtaler med BankAxept og BankID. Nå tar de for alvor grep rundt markedet for fakturabetaling. Av rundt 400 millioner faktura som sendes til private personer årlig i Norge, går fremdeles 165 millioner av disse som papir eller pdf-fakturaer. Målet for Vipps er å erstatte 15 millioner av disse med Vipps Faktura. Frem til nå har 1,3 millioner «vippsere» takket ja til å motta faktura i appen. Faktura fra Visma vil dermed automatisk dukke opp her.

Digitalisering av fakturabetalinger

Eilert G. Hanoa sier at Visma ønsker å ligge i forkant av forbrukertrender og at de derfor ønsker å ta i bruk Vipps fremfor å utvikle en egen tjeneste for digital fakturabetaling. Her er en stor gruppe kunder samlet på ett sted. Som en stor aktør innen økonomisystemer i Norge, stilles det store krav både fra fakturautstederne og forbrukerne til forenkling av betaling. På denne måten ønsker Visma å ta en posisjon i markedet.

(Kilde: E24: Vipps inngår partnerskap med Visma)