Visma utsatt for hacking

Visma utsatt for hackerangrep fra Kina

Forrige uke ble det kjent av Visma har blitt utsatt for et stort hackerangrep. Angrepet skjedde i fjor høst, men det er først nå blitt kjent at hackerne jobbet for kinesisk etterretning. Formålet skal ha vært å stjele informasjon om Visma sine kunder. 

Sikkerhetssjef i Visma, Espen Johansen, forteller at angrepet ble oppdaget etter kort tid. Selv om angrepet kunne potensielt vært katastrofalt, er han sikker på at hackerne ikke har fått tilgang til noen av kundenes nettverk. 

Åpenhet rundt angrepet

Visma valgte å gå ut med saken for å skape bevissthet. De har delt alle data og ønsker å være åpen rundt angrepet. Visma publiserte samtidig en detaljert rapport om angrepet, og oppfordrer IT-avdelinger rundt om i Norge om å sjekke rapporten mot egne systemer. 

Har hacking som jobb

Stadig flere bedrifter opplever å bli utsatt for hacking, og jevnlig lykkes de med angrepene. Dette kan potensielt få store konsekvenser for bedrifter, også kostnadsmessig. I mars kjører vi en rekke frokostseminarer om digitalisering, og i den forbindelse har vi vært så heldig å få med oss Oddvar Moe fra TrustedSec. Han jobber med hacking daglig, og arbeidet hans består i å gjennomføre angrep mot bedrifter for å avdekke eventuelle sikkerhetshull. Han jobber både med malware og ransomware, og sier at mange bedrifter ikke en gang vet at de har vært utsatt for angrep. 

Spennende foredrag

Oddvar vil fortelle oss hvordan hackerne opererer, og hvordan bedrifter kan øke sikkerheten ved å ta i bruk riktige tjenester og konfigurere systemene korrekt. Her vil vi lære hvordan en ondsinnet og målrettet hacker tenker, og hva de forsøker å oppnå. Gjennom Oddvars foredrag vil vi få viktig informasjon som hjelper bedrifter å bygge riktige sikkerhetsrutiner. Dette er et foredrag du ikke ønsker å gå glipp av, så her er det bare å melde seg på! Frokostseminarene er gratis og holdes i Drammen, Tønsberg, Trondheim, Verdal, Sandnes, og Stord. 

NB! Det er begrensede antall plasser på frokostseminarene, meld deg på i dag! 

 

Velkommen til frokost med faktureringsprosessen på menyen. Torsdag 6. desember kl 08:30-10:00 i Oslo

Mange bedrifter bruker mye tid på arbeidet rundt fakturering: sende, motta, purre og godkjenne fakturaer, punching av tall, kid og kontonumre.
Visma’s ferske undersøkelse “Digital Index 2018”  viser at  56 % av norske bedrifter jobber manuelt med fakturaprosessen.
Dette på tross av at det aldri har vært enklere å erstatte rutinepregede manuelle prosesser med gode digitale løsninger.

Vi inviterer deg derfor til en time frokostmøte i Oslo, med de fremste eksperter, som vil gi deg råd om:

  • Hvilken effekt og gevinst kan du forvente ved å digitalisere fakturaprosessen?
  • En mer digital arbeidshverdag: hvordan blir den for de ansatte i bedriften?
  • Hvordan kan du enkelt komme i gang med å digitalisere bedriften din ved hjelp av eksisterende funksjonalitet i ditt Visma-system?

Dato: torsdag 6. desember

Tidspunkt: Kl. 09:00 – 10:00. Frokost og registrering fra 08:30

Sted: Visma Software, Karenslyst Allé 56 på Skøyen i Oslo

Påmelding her

Ønsker du et uforpliktende og kostnadsfritt møte for å se din digitale status og hvilke grep som er lurt å ta for å effektivisere og forenkle hverdagen, kontakt oss.

Vi hjelper deg med it sikkerhet

Gikk du glipp av Visma Community Live 2018? – opptakene er tilgjengelige

Visma Community Live ble gjennomført i uke 43.
Det ble avholdt 22 webinarer med over 3800 deltakere. Les mer

Hvor langt har din bedrift kommet på sin digitaliseringsreise?

Hvorfor er digitalisering viktig?
Hvor langt har norske bedrifter kommet på sin digitaliseringsreise?
Hvilke hindringer for digitalisering ser norske bedriftsledere og hvordan kan hindringene overkommes?

Les mer

Jobb smartere med reiser og utlegg

Bli kvitt elefanten i rommet; jobb smart med reiser og utlegg!

Norske arbeidstakere fører hvert år over 16.millioner reiseregninger og utlegg. Visma sin undersøkelse, Digital Index, viser at 2 av 3 norske bedrifter fremdeles fører reiseregninger og utlegg på papir. Dette krever mye tid av både lønnsansvarlige og arbeidstakere. Les mer