Abacus-IT-Ut-i-Skyen

Ut i skyen-konferansen, bergen 2018

Meld deg på her

Ut i skyen: Konferanse med årets mest spennende foredragsholdere!

Nordmenn er i verdenstoppen i bruken av digitale tjenester som nettbank, Facebook og Google. Hvorfor henger da norske bedrifter langt bak når det gjelder digitalisering? Hva hindrer oss i å utnytte de muligheter som finnes, eller som kommer?

Bli med på vår konferanse 26.april på VilVite-senteret i Bergen! Spennende foredragsholdere fra blant annet Vipps, Sbanken og Visma vil inspirere og motivere deg til å flytte dine forretningsprosesser ut i skyen. I tillegg kommer “hypokonderlegen” Ingvard Wilhelmsen og holder et humoristisk og engasjerende foredrag som garantert vil få deg til å trekke på smilebåndet. 

NB! Begrensede antall plasser, så her er det første mann til mølla. Meld deg på idag!

Hvor: VilVite-senteret i Bergen

Adr: Thormøhlens gate 51

Dato: 26.april 2018

Når: Kl. 10.30 – 16.00

Hvordan komme til VilVite? 

Ina Østensjø, Produktsjef for Vipps på nett

“Fra vennebetaling til Smartbetaling”

Fra lansering i mai 2015 har Vipps vokst i en vanvittig fart, og har nå over 2,8 millioner brukere og over 60 000 bedriftskunder. I 2018 ruster de seg for å møte tøff konkurranse fra store, internasjonale aktører. Innovasjon og lanseringer skjer i høy fart, og dette blir året hvor de går fra å være en app for å sende penger mellom venner, til å være en app for 360 graders betaling. Det kalles Vipps Smartbetaling. Ina er en av dem som har vært med på eventyret Vipps så å si fra starten. Hun har hatt ansvaret for P2P i Vipps, og er i dag produktsjef for Vipps på nett.

Henrik Lie-Nielsen – It-grûnder

“Hvordan lykkes med digitalisering?”

Henrik Lie-Nielsen grunnla konsulenthuset Reaktor som 18 åring og solgte senere virksomheten til Svenske Knowit. Han fortsatte som ansvarlig for utviklingen av den norske delen av Knowit, frem til han ble en aktiv investor gjennom engasjement i flere investeringsmiljøer innen oppstartsvirksomheter og private equity. Han sitter i en rekke styrer, har eierposter i ulike teknologiselskaper og selskaper hvor teknologi er viktigste endrings- og utviklingsingrediens.

Erlend Dyrnes – Informasjonssikkerhetsansvarlig Sbanken

“Sikkert som banken – i skyen”

Mange banker tar i økende grad i bruk skytjenester til produksjon av sine tjenester og oppbevaring av konfidensiell kundeinformasjon. Det er viktig for en bank at den sitter igjen med tilstrekkelig kontroll på tilganger og sikkerhet når tjenester produseres etter moderne prinsipper. Erlend gir et kort innblikk i ulike sikkerhetsmessige suksessfaktorer og problemstillinger knyttet til Sbankens bruk av skytjenester.

Israr Khan – grûnder Aprila Bank

“Rebundling of the banks”

Aprila Bank er en ny, heldigital nisjebank rettet mot småbedrifter. Israr Khan var tidligere fagansvarlig for Digitalisering i DNB. Nå er han medgründer og CDO i Aprila Bank. Han skal fortelle oss om hvordan deres heldigitale tilnærming skal ta tak i en av Europas største utfordringer hva gjelder økonomisk vekst.  

Ingvard Wilhelmsen – Hypokonderlegen 

“Hvordan best takle omstilling, risiko og usikkerhet”

Ingvard Wilhelmsen har siden 1995 drevet Norges eneste klinikk for hypokondere. Han er en svært populær foredragsholder i Norge, som holder sitt publikum intenst i ånde. Med solid faglig tyngde og gode eksempler, får han sitt publikum til å både le og åpne opp for refleksjon og selverkjennelse. Han vil ta for seg hvordan man best kan takle omstilling, risiko og usikkerhet. 

John-André Bjørkhaug og Egil Aspevik- Penetrasjonstestere i NTT Security

“Domene-admin før lunsj”

Egil og John jobber som penetrasjonstestere, og vil i dette foredraget presentere noen av sine mest spennende funn gjort  i Norge. I løpet av et hundretalls tester har de benytter blant annet ståltråd, paraplyer og diverse dingser fra Ebay til å skaffe seg tilgang til det aller helligste hos bedrifter innen olje, gass, forsikring, finans og shipping. John-André og Egil har jobbet sammen i snart 5 år, og utført utallige penetrasjonstester hvor de har sett passordene til hundretusener av norske brukere. Deres motto er «Domene-admin før lunsj», og de gyver på med godt mot og kreative løsninger.

Erlend Sogn – Adm. direktør i Visma Software

“Digital Index: En undersøkelse om digital modenhet i norske bedrifter”

Erlend Sogn er lidenskapelig opptatt av å digitalisere prosesser i næringslivet. Erlend har jobbet i Visma i over ti år, og har tidligere erfaring fra en rekke lederstillinger innen Tele & IT-bransjen. Han tar for seg “Digital Index” som viser at bedriftsnorge har et stort potensial for å bedre utnytte de muligheter digitale løsninger kan skape for dem. 

Sven R. Nilsen – Daglig Leder / Partner, Abacus IT

“Ut i skyen med Abacus IT”

Sven startet Abacus IT i 2004 sammen med Bente Jørgensen. Vi er per i dag en av Norges ledende Visma forhandlere og leverer ulike digitale løsninger innen ERP, økonomi, lønn/HR og CRM. Vi ønsker å rette søkelyset på hvilke muligheter digitale løsninger kan gi din bedrift, men også hvilke utfordringer dette kan innebære. Vi er stolte over å ha fått med oss en rekke svært dyktige aktører som har lang og god erfaring med digitaliseringsprosesser. I tillegg vil den kjente “hypokonderlegen” og psykiateren Ingvard Wilhelmsen ta for seg temaet endring.